Zmiana właściciela WIX-FILTRON – oświadczenie Prezesa Zarządu

8 grudnia 2004, 0:00

Poniżej oświadczenie Prezesa Zarządu Wix-Filtron dotyczące powstania nowej Grupy Motoryzacyjnej Rynku Wtórnego – AFFINIA Group do której od 1 grudnia należy firma Wix-Filtron

Gostyń, 1 grudzień 2004r.

Szanowni Państwo,
W dniu 16 lipca 2004r. informowaliśmy Państwa o wstępnym podpisaniu umowy sprzedaży grupy motoryzacyjnej Rynku Wtórnego (AAG) przez DANA Corporation firmie The Cypress Group.
The Cypress Group jest grupą kapitałową powstałą w 1986r., zarządzającą łącznym kapitałem ponad 3,5 miliarda dolarów z siedzibą w Nowym Jorku. Grupa ta cieszy się dużym zaufaniem swoich powierników, którymi są fundusze bankowe, inwestycyjne, ubezpieczeniowe czy rządowe. The Cypress Group inwestuje w prywatne dobrze rozwijające się firmy.
1 grudnia 2004r. jest dniem oficjalnego powstania nowej Grupy Motoryzacyjnej Rynku Wtórnego pod nazwą AFFINIA Group należącej do The Cypress Group.
AFFINIA Group zatrudnia 14 000 pracowników. W skład grupy weszły takie marki jak:
RAYBESTOS, WIX FILTERS, BECK ARNLEY, SPICER, AIMCO, QUINTON HAZELL, MCQUAY-NORRIS i NAKATA z liniami produktów między innymi jak: hamulce, zawieszenia, części silników, filtry i systemy filtracyjne. Głównym celem całej AFFINIA Group jest zaspokajanie potrzeb klientów na najwyższym poziomie. Przejście z DANA Corporation do AFFINIA Group jest dużą szansą na jeszcze większy rozwój i bycie najlepszym w swojej dziedzinie.
Firma WIX-FILTRON z dniem 1 grudnia 2004r. należy do AFFINIA Group.
Jesteśmy świadomi nowej szansy jaką otrzymaliśmy. Myślę, że wspólnie z Państwem wykorzystamy tę szansę i będziemy najlepsi na rynku.
Wiem, ze będzie to związane z ciężką pracą , ale każde nowe wyzwanie, nowe możliwości dają szanse na sukces nasz jako firmy i Państwa jako naszych klientów.
Szanowni Państwo, jesteście dla nas najlepszymi klientami, mamy najlepszy produkt na rynku i jestem pewien, że wspólnie osiągniemy wszystkie założone cele.

Życzę Państwu wielu sukcesów.

Zygmunt Wabiński
Prezes Zarządu WIX-FILTRON